İçeriğe geç

Eşeğin Içtiği Sudan Abdest Alınır Mı

Hangi suda abdest alınmaz?

Yağmur, dere, ırmak, kaynak, kuyu, deniz ve kar suları mutlak sulardır. Türleri ve özellikleri belirtilen sular, mesela mustamel suyu, lağım suyu, çiçek suyu ve üzüm suyu, mutlak su değildir. Bunlarla abdest ve gusül yapılamaz. Bunlara (mukayyed su) denir.

Hangi hayvanın içtiği sudan abdest alınır?

“Peygamber abdest alırken, su içmeye bir kedi geldi. Peygamber, abdest alacağı kaptaki suyu kediye ikram etti. Kedinin suyunu içtikten sonra, Peygamber, abdestine kaldığı yerden devam etti.

Su hangi durumlarda necis olur?

Cevap: Yerden kaynamayan ve içinde şifalı su miktarından az bulunan suya “az su” denir. 2. Soru: Az su nasıl necis olur? Cevap: Necis bir cismin üzerine az su dökülürse veya necis bir cisim ona çarparsa necis olur.

Kullanılmış su ile abdest alınır mı?

“Kullanılmış su”, yasal kirliliği (Hades) giderme yeteneğini kaybetmiş olsa bile necis sayılmaz. Bu nedenle bu tür su, ulaştığı yeri kirletmez (Mevsılî, el-İhtiyâr, 1/16).

Banyo yapan biri abdest almış sayılır mı?

Cevap: Gayri meşru gusül abdestin yerine geçmez çünkü ibadet değildir. Başka bir soru: “Banyo abdestin yerine geçebilir mi?” Cevap: Eğer banyo yapmak bedeni temizlemek içinse abdestin yerine geçer.

Arıtma suyu ile abdest alınır mı?

İleri arıtmadan geçmemiş, saf olmayan elementler içeren ve ulusal ve uluslararası standartların belirlediği şartları karşılamayan kısmen arıtılmış atık su, saf olmayan su olarak kabul edilir. Bu nedenle, dini nedenlerle içme ve arıtma amacıyla kullanılması yasaktır.

Katırın içtiği sudan abdest alınır mı?

Cevap: Temiz su bulunmazsa eşek veya katır artıklarıyla abdest alınır, sonra teyemmüm edilir.

Müezza hangi cins?

Hz. Muhammed, Uhud seferi sırasında karşılarına yavrusunu emziren siyah beyaz bir Habeş kedisi çıkınca askerin güzergâhını değiştirmiş; dönüşte bu kediyi sahiplenerek ona Müezza adını vermiştir.

Müezza dişi mi erkek mi?

Muezza ismi kız ismi olarak bilinmektedir. Müezza ismi Kuran’da geçiyor mu? Arapça kökenli olan bu isim kesinlikle Kuran’da geçmemektedir. Ancak Hz. Muhammed’in çok sevdiği kedi olduğu için birçok kişi tarafından tercih edilmektedir.

Klozetten sıçrayan su necis midir?

“Aslında suyun kendisi temizdir. Ancak, eğer kirleticilerle kirlenmişse, kullanımı yasaktır. Kullanımının yasaklanması, içine kirletilen kirleticilerden kaynaklanmaktadır. Ancak suyun kendisi temizdir.

Zevk suyu necis sayılır mı?

Birincisi: Mezi, şehvetli arzu gerçekleştiğinde yapışkan bir sıvı akar. Bu sıvı necistir ve abdesti bozar. Ancak, eğer necislik hafifse, mahrem bölgeyi yıkamak ve elbiseye su püskürtmek yeterlidir.

Ağızdan gelen su necis midir?

Bir kişinin midesinden çıkan bir ağız dolusu kusmuk necistir. Buna bebek kusmuğu da dahildir. Bir bebek emzirdikten hemen sonra kusarsa ve içilen süt değişmeden geri gelirse, bu kusmuk da Hanefi mezhebine göre necistir.

Abdest alırken kurulanmak caiz mi?

İdrar yaptıktan sonra idrar yolunda kalabilecek damlaların veya sızıntıların temizlenmesine dikkat edilmelidir. İdrar yolu bu şekilde tamamen kuruduğunda abdest alınabilir.

Susuz alınan abdest nasıl alınır?

Teyemmüm, abdest alamama veya su bulunamadığı için necaset gibi şer’i kirleri gidermek amacıyla, yüzü ve iki kolu temiz toprak veya benzeri bir şeye sürterek yapılan şer’i temizlik demektir.

Zemzem suyu ile duş alınır mı?

Bizim görüşümüze göre, Zemzem suyuyla temizlenmek mekruh değildir. Aslında, İmam Ahmed’in bir hadisi hariç, tüm İslam alimleri bunu söylemiştir. Bu konudaki delilimiz şudur: Zemzem suyuyla temizlenmenin yasaklanmasıyla ilgili (Peygamber – sallallahu aleyhi ve sellem-‘den) bir yasak yoktur. “Su temizdir ve temizleyicidir.

Klorlu suyla abdest alınır mı?

Klor suya karışıp tadı ve rengi değişirse, o suyla abdest almak caiz midir? Cevap: İnsanlara zarar vermemek için suya temiz maddeler ve ilaçlar katılırsa ve su yine su olarak adlandırılırsa bir sakıncası yoktur. Küçük bir değişiklik olsa bile arınma meydana gelmiştir.

Soğuk su ile gusül abdesti kabul olur mu?

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gusül; vücudun her yerini kuru bir yer kalmayacak şekilde yıkamak olarak tanımlanmıştır. Su bulunmayan bir yerde veya kişinin kendisini hasta edeceğine inandığı soğuk su varsa, kişi Maide Suresi’nin 6. ayetine göre teyemmüm yapabilir ve gusül yapmış sayılır.

Güneşte ısınan su ile neden abdest alınmaz?

Güneşte ısınan suyun hükmü: Isıtılmış suyu güneşte bırakarak abdest veya gusül almak tenzihen mekruhtur. Bu suya “mâu müşemmes” denir. Bu yasağın hikmeti şu hadiste ifade edilmiştir; Güneşte ısınan su “baras” yani dolaşan bir hastalığa sebep olur.

Abdest hangi durumlarda alınmaz?

Fıkıh bilginlerine göre bazı durumlarda namaz kılmak için abdest yerine teyemmüm (Arapça: تيمم) yapılabilir. Ayrıca hastalık, yolculuk, su bulunmaması veya suya ulaşılamaması gibi durumlarda abdest yerine teyemmüm yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

şişli escort