İçeriğe geç

Antep Fıstığı Yüksek Verimi Nasıl Artırılır

Antep fıstığı için hangi gübre iyi gelir?

Yaygın bir fıstık gübreleme programına göre, her olgun ağacı kış sonu – ilkbahar başında (Şubat-Mart) ve ilkbahar başında (Şubat-Mart) 3,6 – 5,4 kg NPK 12-12-17 + 2MgO gübresiyle gübreleyin. Sulama sistemiyle (Nisan-Mayıs) suda eriyen gübre NPK 15-15-15 uygulayın.

Antep fıstığına şeker gübresi ne zaman atılır?

Mart ayından itibaren N-gübreyi (azotlu gübre) (örneğin %26 CAN ve %21 (örneğin şeker gübresi – amonyum sülfat)) bölüp alttan uygulamalıyız.

Antep fıstığı için hangi ilaç kullanılır?

Zararlı | Antep fıstığı psylliumBitki adıİlaç adıKullanım DozajAntep fıstığıEFDAL AFİTRİD 20 SP20 gr/100 L su Nimf ve ergin Antep fıstığıEFDAL BETKUL 25 EC20 ml /100 L su Ergin, nimfEFDAL DELMETRİN 25 EC30 ml /100 L suAntep fıstığıEFDAL ESFARA 50 EC40 /100 L su7 satır daha

Antep fıstığı kaç günde bir sulanır?

Yüzey sulamada Haziran-Eylül ayları arasında her 20 günde bir 120 mm su uygulanabilirken, damla sulamada her 7 veya 15 günde bir sulama yapılabilir. Her yedi günde bir 15-20 mm su uygulanmalıdır (her sulamada ağaç başına yaklaşık 150-300 litre). Sulama sırasında ıslatılacak derinlik 100-120 cm’dir.

12-12-17 gübre ne işe yarar?

ENTEC® özel gübre 12-12-17 mikro elementler içerir ve yüksek kaliteli hammaddelerden elde edilen çok besinli bir gübredir. Potasyum kaynağı potasyum sülfattır ve özellikle her türlü meyve ve sebze için olmak üzere tüm klora duyarlı ürünler için kaliteyi artıran bir avantaj sunar.

Antep fıstığı çok su ister mi?

Yıllık yağış miktarı 500-400 mm’dir. Sulama imkânı olan yerlerde sulama yapılmadan yetiştirilebilir. Ancak yazın 1-2 sulama ürün verimini artıracaktır. Antep fıstığı meyveleri olgunlaşmak için genel olarak yüksek sıcaklıklara ihtiyaç duyar. Kışın uykuda olduğu dönemde çok fazla soğuk gerekir.

15 15 15 gübre ne zaman atılır?

Yıllık bitkiler için ekimden hemen önce veya ekim sırasında uygulanır. Meyve ağaçlarına kış sonunda, ağaçların sulanmasından hemen önce verilmelidir. Ekim sırasında temel gübre olarak kullanıldığında, yayma sırasında toprağın altına yerleştirilmelidir.

Üre gübresi yağmur yağmazsa ne olur?

– Buğdayın üst pansumanından sonra en az 15 gün yağmur yağmazsa, bitkiler uygulanan gübrenin en fazla %26’sını emer. Geriye kalan %74’ü gaz halinde havaya karışır. – Üst pansuman uygulandıktan sonra 1-2 gün içinde yağmur yağarsa, bitki gübrenin %96’sını emer.

Antep fıstığı bordo bulamacı ne zaman atılır?

Kasım-Aralık aylarında yaprakların ¾’ü veya tamamı döküldükten sonra %2’lik Bordo bulamacı hazırlanır.

Antep fıstığı karazenk ilacı ne zaman atılır?

Antep fıstığı Karazenk’e karşı; 1. uygulama: İlk enfeksiyonların başlamasından önce yapılmalıdır. Bu uygulama çiçeklenmeden sonra, döllenmeden sonra meyveler buğday tanesi büyüklüğüne ulaştığında yapılmalıdır.

Antep fıstığı dip kurdu ilacı ne zaman atılır?

Kışlayan yetişkin C. cariosa türlerinde kimyasal mücadele, yumurta bırakmadan önce Mayıs ortasında yapılmalıdır. Aynı yılın yetişkinlerinde, Temmuz ayının ikinci yarısından itibaren her 20 günde bir kimyasal mücadele yapılmalıdır.

Antep fıstığı dal güvesi ilacı ne zaman atılır?

İlk uygulama ilk ergin yumurtadan çıktıktan bir hafta sonra yapılmalıdır. İkinci uygulama ilk uygulamadan 15 gün sonra yapılmalıdır. Ağaçlar, 25 ila 30 gün süren yumurta kuluçka döneminde ilaçlanmalıdır.

Antep fıstığı budaması ne zaman yapılır?

Antep fıstığı ağaçları geliştikçe, dal kesiklerinde reçine salgılanır. Aslında ağaçlar ağlar ve bu görülmeye değerdir. Budama, fıstık ağaçları yapraklarını dökmeye başladığında başlamalıdır. Budama, sert kış gelene kadar devam edebilir.

1 dönüm tarladan kaç kilo antep fıstığı çıkar?

Aynı zamanda Siirt ve Ohadi çeşitleri Uzun, Kırmızı ve Halebi çeşitlerinden üç yıl önce hasat edilmektedir. Siirt çeşidi iyi bakım koşulları altında neredeyse her yıl, bir tam yıl ve yarım yıl ürün vermektedir. Sulama koşulları altında bir hektardan 262 kg kuru meyve elde edilebilmektedir.

Antep fıstığı erkek dişi nasıl anlaşılır?

Erkek ağaçlar dişi ağaçlardan kolayca ayırt edilebilir çünkü daha uzundurlar ve daha kalın taçlara sahiptirler. Sadece dişi ağaçların çiçekleri fıstık meyvesine dönüşür. Erkek ağaçlar tozlaşma için kullanılır. Fıstık meyvesi üzümlere benzer şekilde kümeler halinde büyür ve fındık gibi taneli bir formda değildir.

18-46 taban gübresi ne zaman atılır?

DAP 18-46-0 (Diyamonyum Fosfat Gübresi) Çözünürlük ve bitki beslenmesi açısından verimli olup, çiftçiler tarafından en çok tercih edilen toprak altı gübresi (toprak gübresi) olarak kullanılmaktadır. DAP gübresi, tüm taban gübreleri gibi, ekimden önce veya ekim sırasında uygulanmalı ve toprağa karıştırılmalıdır.

12-12-17 gübre ne zaman atılır?

Kış sonunda (Şubat ayında) çiftçiler ağaç başına 2-3 kg N-P-K 12-12-17 gübresi ile yüzeyi gübrelerler. İkinci gübreleme meyve tutumu aşamasında (ilkbahar sonu, Mayıs-Haziran) yapılır.

Antep fıstığı nasıl toprak sever?

Toprak pH’ı 7,5-8,5 arasında olan, tuzluluk sorunu olmayan, derin, hafif dokulu toprakları sever. Drenaj sorunu olan ve havalanması düşük topraklarda fıstık zarar görür.

Antep fıstığı göz kurdu ilacı ne zaman yapılır?

Tomurcuk patlaması döneminde yumurtadan çıkan birinci ve ikinci dönem larvalara karşı iklim koşullarına bağlı olarak mart sonu-nisan başında ilk ilaçlama yapılır. Larvalar tomurcuklar içerisinde gruplar halinde görülürken, dişi fıstık tomurcukları ise sıçan kulak dönemindedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Tombul Escort