İçeriğe geç

Balıkesirin En Guzel Denizi Neresi

Balıkesir’de en temiz deniz nerede?

Akçay, berrak ve temiz deniziyle bilinir ve kıyı şeridindeki güzel plajları sayesinde tatilcilerin yüzmek ve güneşlenmek için tercih ettiği popüler bir tatil beldesidir. Akçay termal turizm açısından da önemlidir.

Balıkesir Edremit denizi nasıl?

Akçay, Edremit ilçesine bağlı şirin bir sahil ilçesidir. Genellikle yerli turistlerin tercih ettiği bu bölge Kaz Dağları’nın yakınında yer almaktadır. Denizi serindir. Bunun sebebi ise Kaz Dağları’nın sularının bölgede denize karışmasıdır.

Balıkesir Ege mi Marmara mı?

Balıkesir, kuzeybatı Anadolu’da yer almaktadır. Büyük kısmı Güney Marmara bölgesinde yer almakla birlikte, hem Marmara bölgesinde hem de Ege bölgesinde toprakları vardır. Doğusunda Bursa, Kütahya; güneyinde İzmir, Manisa; batısında Ege Denizi, batısında Çanakkale ve kuzeyinde ise Marmara Denizi ile çevrilidir.

Balıkesir Burhaniye denizi nasıl?

Burhaniye’nin denizi dalgasız, temiz ve berraktır. Soğuk su severler için idealdir.

Balıkesir Ayvalık denizi nasıl?

Geniş sahaları olmasına rağmen Ayvalık’ın bazı plajlarına göre oldukça sakin. Denizi sığ ve suyu diğer denizlere göre daha sıcak. Ancak Sarımsaklı’nın aksine deniz tabanı kayalık ve yosunlu. Ayvalık plajları listemde son sırada yer alıyor.

Erdek denizi nasıl?

Erdek Plajı en popüler yerlerden biri olup oldukça uzun bir kum plajdan oluşmaktadır. Denizi berrak ve sığdır. Ayrıca hemen derinleşmediği ve kumlu bir plaj olduğu için çocuklu aileler için de oldukça uygundur. Arada sırada denizanası ile karşılaşabilirsiniz.

Altınoluk denizi güzel mi?

Edremit’e bağlı olan Altınoluk, en güzel yazlık beldelerden biridir. Aynı zamanda güzel denizi ve kumlu alanlarıyla keyifli bir tatil geçirme imkânı da sunmaktadır. Ayrıca bölgede birçok farklı konaklama seçeneği bulunmakla birlikte günübirlik ziyaretçiler için kamp seçenekleri de bulunmaktadır.

Akçayın denizi temiz mi?

Akçay Denizi temiz ve bakımlı plajları nedeniyle tercih edilmektedir. Altınkum plajı da oldukça temiz ve berraktır.

Altınolukta kadınlar plajı var mı?

Çevresi çok güzel, deniz harika, sığ alan oldukça geniş, tabanı kumlu ve temiz. Plaj alanı kabaca kadınlara ayrılmış, yani personel şezlongları sadece kadınların kullanabileceğini, tamamen kapalı bir plaj olmadığını belirtiyor. Ayrıca kadınlar için kapalı bir açık havuz ve geniş bir güneşlenme alanı da mevcut.

Balıkesir Erdek denizi Marmara mı?

Erdek Körfezi, Marmara Denizi’nin güneybatısındaki bir körfezdir. Doğusunda Kapıdağ, batısında ise Karabiga bulunur. Güneyinde Edincik ve Karabiga arasında düz ve alçak kıyı ovaları bulunur. Körfezin kuzeyinde Paşalimanı, Avşa ve diğer küçük adalar bulunur.

Akçay Ege’de mi?

Kuzey Ege’de bulunan Akçay; İstanbul’a yaklaşık 500 km uzaklıkta olup, özel araçla yaklaşık 4 ila 6 saatte ulaşılabilir. Ankara’ya uzaklığı 650 km’dir. Akçay’a kendi aracınızla yaklaşık 8 saatte ulaşabilirsiniz. Balıkesir’e uzaklığı ise sadece 100 km’dir.

Eylülde Balıkesir’de denize girilir mi?

Bir sonraki tavsiyemiz Balıkesir’in bir ilçesi olan Ayvalık. Ayvalık yaz aylarında oldukça kalabalık olsa da Eylül ayından itibaren sakinleşen tatil beldelerinden biridir. Eylül ayında Ayvalık’taki Badavut Plajı ve Ortunç Koyu’nda yüzmenin tadını çıkarabilirsiniz.

Balıkesir’de nerede denize girilir?

Marmara’nın tatil cenneti Balıkesir’de denize girilecek yerler: Karadut Plajı, Avşa Adası… Ocaklar Halk Plajı, Erdek. … Sarımsaklı Plajı, Ayvalık. … Altınkum Plajı, Akçay. … Ören Plajı, Burhaniye. … Ortunç Koyu, Cunda. … Pelitköy, Burhaniye. … Badavut Plajı, Ayvalık Diğer yazılar…

Gömeç denizi temiz mi?

Pelitköy Plajı, temizliğiyle bilinen Mavi Bayraklı plajlardan biridir. Fotoğraf çekmek için harika bir yerdir ve balık tutmak için uygundur. Yıl boyunca ziyaretçilere açık olduğu bilinen plajın erişim kısıtlaması yoktur.

Balıkesir Ören Ege Denizi mi?

Ören, Ayvalık ve Edremit arasında Ege Denizi’nde bir cennettir. Antik çağlarda Lidyalı kızlar güneşlenir, Romalı güzeller Ören’in ince kumlarında denizde yüzerdi. Ören, ince kumlu plajı, oksijen zengini Kaz Dağları’nın havası, Mavi Bayraklı plajları ve kıyıya kadar uzanan çam ormanlarıyla tatilcilerin gözdesidir.

Akçay denizi temiz mi?

Akçay Denizi temiz ve bakımlı plajları nedeniyle tercih edilmektedir. Altınkum plajı da oldukça temiz ve berraktır.

Balıkesir Bandırma denizi nasıl?

Bandırma Halk Plajı Plajın büyük bir kısmı kayalıklarla kaplı olsa da bir kısmı plajdır. Plaj düzenli olarak temizlendiği için kirlilik sorunuyla karşılaşmamız pek mümkün değildir. Plajda bulunan restoran, bar gibi işletmeler de plajda sunulan hizmetleri genişletmiştir.

Balıkesir Gönen denizi nasıl?

Deniz tabanı çok temiz ve çakıl taşlarıyla doludur. Kum ve çakıl tabanı olan plaj, Mavi Bayraklı plajlardan biridir. Her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Başak Plajı yaklaşık 1 kilometre uzunluğundadır.

Altınoluk denizi soğuk mu?

Altınoluk’un 43 kilometre uzunluğunda engebeli bir kıyı şeridi var. Soğuk ve son derece temiz denizin üzerindeki bu oyuklarda ve burunlarda görülecek çok özel yerler var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir